Ellinor Bergman

Tjugoåring. Fotograf. Äventyrare.
Driver ett eget fotoföretag och jobbar deltid i butik samtidigt som jag drömmer mig bort till fjärran länder och funderar på vad jag vill göra här i livet. Här på bloggen delar jag med mig av vardagsbetraktelser och bilder från mina plåtningar.

Länktips
laurel & quist · Ben Trovato · Leo Green · Alicia Swedenborg · Annika Svenmarck · Elin Ivemo ·

Rakad spaniel

Postat den 2010-12-31 · 4 kommentarer
Tilly fick sig en nyårsklippning igår och ser nu mer ut som en valp än den vuxna hund hon faktiskt är. Det är först nu som man inser hur hårig hon faktiskt var, vi lyckades nämligen fylla en hel plastpåse, det är inte illa det!

Kusin vitamin

Postat den 2010-12-24 · 4 kommentarer
Häromdagen var vi 4 kusiner i studion i skolan och plåtade en gruppbild till en julklapp (förra gruppbilden var väl tagen för en sisådär 10-12 år sedan så vi tyckte det var dags igen!). Plåtade lite singelporträtt också i sökandet efter den perfekta ljussättningen.


71,988 filer kvar..

Postat den 2010-12-17 · 2 kommentarer
Såhär ser det ut på min dator just nu, bara 71 988 filer kvar! Säkerhetskopiering sker för fullt.

Kära farmor.

Postat den 2010-12-16 · 2 kommentarer
Jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera och för att slippa bli tjatad på i morgon är det väl bäst att jag slänger ihop några rader om vad som händer.

De senaste 9 dagarna har jag antingen pluggat eller jobbat, och jag kan lova dig att jobbet i kassan på ICA inte alltid är en dröm. Senast idag mötte jag flera surkärringar där en var så senil och blind att hälften vore nog. Lova mig att du aldrig blir så. Men jag lär mig en del av att sitta i kassan också, jag vet nu att en Grov är en snussort (och man bör inte svara med "En grov vadå?").

Häromdagen kraschade min dator, vilket var lite dåligt planerat av min mac eftersom mina bilder till redovisningen dagen efter låg där. Life´s a bitch (livet är förjävligt farmor). Men nu sitter jag istället här med en ny fin vit MacBook, men julklappar av mamma och pappa är något jag inte kommer se röken av.
Vi ses i morgon farmor (det var kl 17 va?).

Öppet hus or something like it..

Postat den 2010-12-13 · 1 kommentarer
Såhär såg det ut idag när vi hade ett litet öppet hus/utställning av lite bilder. Viktors bakelser var inte att leka med och för att citera min pappa: "Det var värt att komma hit bara för kakornas skull". Utöver kakätande blev det mest en massa skitsnack och tjimmande.


Mord och inga visor

Postat den 2010-12-08 · 3 kommentarer
Mitt hem börjar likna brittisk deckarserie; folk dör som flugor. Nu har jag varit i farten igen! Det här mordet skedde drygt en timma efter mordet på min hund (som för övrigt är helt återställd från gårdagens traumatiska händelse!).
Jag blev inte helt nöjd med de här bilderna heller, och snart blir jag galen.


Jag har syndat..

Postat den 2010-12-07 · 5 kommentarer
Det finns tillfällen då jag tröttnar på Tilly; det finns liksom en gräns på hur mycket pipande en människa kan klara av utan att bli galen. Idag när jag var ensam hemma tog jag tillfället i akt och knivmördade henne. Hon trilskades lite och vägrade ligga ner men tillslut fick jag henne stilla. Efter både en och två duschar är hon fortfarande rosa i pälsen, men vadå, rosa är väl görsnyggt?

Bilderna var tänkta till en fotouppgift som heter "Ett brott har begåtts" men det blev inte alls som jag tänkt (och jag skyller självklart på Tilly som vägrade spela död i längre än 30 sekunder.. ;-)). Ska fnula på en bättre idé istället.


Helena

Postat den 2010-12-07 · 1 kommentarer
Och Sveriges nästa toppmodell är.. Helena! Lite bilder på Helena från studioplåtningen i fredags.Ellinor framför kameran

Postat den 2010-12-05 · 4 kommentarer
Boomtjackalack! För en gångs skull står jag framför kameran når någon annan är fotografen. Här är det duktiga Helena som är konstnären.


Flour power

Postat den 2010-12-04 · 3 kommentarer
Jag, Helena och Bisse bokade skolans studio några timmar i fredags för att leka lite med ljus och lära oss mer. Och jisses så lärorikt det var, och vi hade dessutom rätt roligt. Såhär ser det ut när man smetar ner Bisse med mjöl. Hur studion såg ut vill ni inte veta..