Ellinor Bergman

Tjugoåring. Fotograf. Äventyrare.
Driver ett eget fotoföretag och jobbar deltid i butik samtidigt som jag drömmer mig bort till fjärran länder och funderar på vad jag vill göra här i livet. Här på bloggen delar jag med mig av vardagsbetraktelser och bilder från mina plåtningar.

Länktips
laurel & quist · Ben Trovato · Leo Green · Alicia Swedenborg · Annika Svenmarck · Elin Ivemo ·

Höstrusk

Postat den 2010-10-31 · 1 kommentarer
Drog iväg med hund och kamera till Kyrkhamn för att plåta och få lite motion. Hunden tyckte däremot att det var trevligast i värmen i bilen; jag kan egentligen inte klandra henne för det blåste rätt kallt. Trots det tvingade jag henne att vara med ute. Jag kom dock bara hem med ett 50-tal bilder och ett par fingrar lika röda som tomtens luva.


Inspiration: Twiggy!

Postat den 2010-10-30 · 1 kommentarer
Jag lät mig inspireras av några bilder på Twiggy och försökte fixa till sådana där coola fejkfransar och sidbenefrisyr. Det gick väl sådär kanske. Men jag känner att jag verkligen måste testa det här igen - på en annan person!


Ett beroende

Postat den 2010-10-29 · 2 kommentarer
Jag är en såndär konstig människa som varken gillar kaffe eller te. Det är ju pinsamt värre! Därför tog jag tag i det och köpte Cappuccino - med tobleronebitar i! Jag har nu gått och blivit beroende av den sötsliskiga pulverkaffedrycken, men jag kan stolt meddela att jag är ett steg närmre riktigt kaffe. Nån dag kanske, kanske jag får för mig att lära mig dricka te också.


Simon och Lasse II

Postat den 2010-10-29 · 0 kommentarer
Slänger upp två bilder till på Simon och Lasse, jag är väl faktiskt egentligen mer nöjd med dessa två.
Jag har blivit så taggad att plåta lite mer porträtt nu, så är det någon som har lust att ställa upp på lite idéer är det bara att slänga iväg ett mail! ;)


Tilly - Tjock men lycklig

Postat den 2010-10-28 · 2 kommentarer
Det är är min hund, och latare hund får man leta efter. Men hon är inte bara lat, hon är även knubbig, gnällig och långhårig. Men hon är fin i alla fall. Hon hatar att sitta still och har alltid bråttom någonstans, fast hon vet inte riktigt vart hon vill. Så det är alltid med visst mutande man får henne att (ytterst ovilligt) posera på kort. Det är tur att man inte kan ta kort på ljud för annars hade ni fått höra ett ihärdigt svagt (men ytterst irriterande) pipande när ni tittade på bilderna.


Självporträtt II

Postat den 2010-10-26 · 1 kommentarer
Det här är en bild som jag fastnade för men inte riktigt tyckte passade in i mon story, så den får komma upp som ett eget inlägg istället!


Självporträtt

Postat den 2010-10-25 · 3 kommentarer
Vi fick en uppgift på kursen att vi skulle plåta självporträtt med objekt, jag fick en tvål och valde att tolka det såhär! Nu är redovisningen av bilderna varit så jag känner mig redo att ladda upp bilderna här. Alltid trevligt att höra lite olika tankar och associationer till bilderna också, så har någon en tanke eller två vill jag höra dom!Missa inte att bilderna är klickbara!

Camilla Jansson II

Postat den 2010-10-20 · 2 kommentarer
Jag är skrämmande lik en kyckling nu. Jag fick den briljanta idéen att jag skulle bleka håret (så att jag slapp färga utväxten), i måndags var det orange och igår, efter en blondering, gick det över i gult. Jag la nog i fel färg. Klant? Javisst. Jag lyckades dessutom klanta mig ännu mer; H&Ms kosmetikaavdelning i Vällingby har numera ett rosa golv. Jag drog upp en flaska med nagellack ur en låda och korken satt löst. Det fina i kråksången var att det var korken jag tog tag i så flasken flög iväg, med en fart jag inte trodde var möjlig, och sprutade färg över allt inom 2 meters radie.

Nehej nu känner jag att jag måste pigga upp mig med lite mer bilder på Camilla!


Simon & Lasse

Postat den 2010-10-19 · 3 kommentarer
Det känns faktiskt rätt gött att ha fullt av nya bilder som jag inte hunnit publicera här eller någon annanstans ännu. Det blir alltid lite av en post-foto-depression för mig när jag har redigerat klart och publicerat bilderna på nätet. Vad gör jag sen? (Och jo, jag vet att jag nog är lite smått konstig, det har jag fått påpekat för mig.. ;)).

Här är iaf några bilder från plåtningen med Simon och Lasse. Själv känner jag mig rätt nöjd, det kunde ju alltid ha varit värre!


Camilla Jansson

Postat den 2010-10-18 · 5 kommentarer
Camilla och jag hade en liten plåtning i Hagaparken igår, och har man en så vacker modell som jag hade så kan inte bilderna bli annat än bra! More to come!


Simon

Postat den 2010-10-17 · 1 kommentarer
Har spenderat halva helgen i Uppsala med Simon och Antonia, fredagskvällen bestod av pizza, koskenkorva och Idol, en rätt trevlig kväll med andra ord. På lördagen plåtade jag Simon och hans "pojkvän" (som har ett odefinierbart förhållande) till en fotouppgift.

Nu ska jag iväg och plåta fina Camilla i höstvädret, kommer bli grymt!

Simon

På gång!

Postat den 2010-10-13 · 2 kommentarer
Nu kommer jag snart att ha en rad med bilder som ska upp här på bloggen, bl.a. en självporträttsserie, där jag redan har plåtat första bilden (men den får ni se när projektet är klart!), en parfotografering och förhoppningsvis lite bilder på min kompis Camilla. Det känns bra gött att ha flera plåtningar inplanerade och jag känner inspirationen flöda! Kan man annat än att bli inspirerad när löven på träden är en härlig mix av gult, rött och grönt?


Sollentuna RK II

Postat den 2010-10-12 · 2 kommentarer
Jag kunde inte låta bli att slänga upp ett par bilder till från tävlingarna, den här gången på ponnyerna som hoppade på lördagen. Nu dröjer det ett bra tag innan det är fler hopptävlingar, vilket är skönt som fan. Hur kul det än kan vara så blir det lite tröttsamt efter 20 ekipage, och pressen att man måste få bra bilder på alla...


Sollentuna RK

Postat den 2010-10-11 · 3 kommentarer
Hela helgen spenderades plåtandes Sollentuna ridklubbs lokala hopptävlingar. Efter över 300 starter kan man väl lugnt säga att ryggen värkte och vänstera rmen kändes som en stor blyklump. Tack vare stora fönster längs långsidan lyckades jag få till hyfsade bilder (när solen stigit tillräckligt!), bilderna lite längre in i ridhuset blev väl inte lika underbara kanske.


Stäket

Postat den 2010-10-07 · 1 kommentarer
Var officiell fotograf under Stäkets regionala hopptävlingar i helgen, vilket alltid är lika trevligt eftersom det är hemmaklubben (eller så nära en hemmaklubb jag kan komma eftersom jag inte rider för tillfället). Under dag 1 var det storhästklasser med drygt 250 starter (yikes..) som höll på under större delen av dagen, söndagen däremot bjöd på knappt 150 startande ponnyer, vilket var riktigt skönt med få starter.
Alla bilder kan ses på www.equusphoto.se!


Demonstration

Postat den 2010-10-06 · 3 kommentarer
Vi drog till plattan för att kika på och plåta demonstrationen mot SD (som även visade sig vara riktad lite mot alliansen..). Många bra åsikter hördes, samt en del som jag inte höll med om.


To be, or not to be?

Postat den 2010-10-05 · 0 kommentarer
Var iväg till mitt gamla gymnasium för att plåta på teatern till vår fotouppgift. Helst hade jag velat åka tillbaka en gång för att göra om det för jag insåg att jag hade underexponerat bilderna lite för mycket. Men på det hela stora är jag rätt nöjd.


Backslick

Postat den 2010-10-04 · 2 kommentarer
Jag är en sucker för självporträtt. Jag tror att det är en liten störning jag har som måste tränas bort, men med självporträtt känner jag att jag har full koll - både framför och bakom kameran! Jag får hunsa mig själv hur mycket jag vill och jag har full på spakarna; blir det fel har jag enbart mig själv att skylla. Och sen är det ju faktiskt väldigt roligt om man får till bra bilder på sig själv!Solnedgång

Postat den 2010-10-01 · 1 kommentarer
Såhär vackert var det igår. Punkt.


Säby Gård

Postat den 2010-10-01 · 0 kommentarer
Helena och jag åkte till Säby för att plåta lite bilder till vår fotouppgift, tanken med uppgiften är att vi ska plåta på ett ställe där människor möts, och vad är väl då bättre än ett stall?