Ellinor Bergman

Tjugoåring. Fotograf. Äventyrare.
Driver ett eget fotoföretag och jobbar deltid i butik samtidigt som jag drömmer mig bort till fjärran länder och funderar på vad jag vill göra här i livet. Här på bloggen delar jag med mig av vardagsbetraktelser och bilder från mina plåtningar.

Länktips
laurel & quist · Ben Trovato · Leo Green · Alicia Swedenborg · Annika Svenmarck · Elin Ivemo ·

Rosa bandet

Postat den 2010-02-25 · 2 kommentarer
Blev inspirerad av flera bilder jag hittade på nätet och valde att göra min egen version av de bilderna, resultatet ser ni nedan. Väldigt simpel ljussättning med bara ett fönster rakt frammifrån. Vad tycker ni? Själv är jag väldigt nöjd.


Tilly

Postat den 2010-02-24 · 0 kommentarer
Tilly och jag var ute en sväng i djupa, djupa snön. Nog är det kallt alltid men det är så härligt när solen skiner och fåglarna kvittrar, kan det inte få bli vår snart?


Almare Stäket, Hopptävling

Postat den 2010-02-23 · 0 kommentarer
Var bokad fotograf på Stäkets hopptävlingar i helgen, och det var grymt kallt. Men jag lärde mig ett och annat:

  • Det är lättare att fotografera om man 1. sätter på kameran och 2. trycker mitt på avtryckaren istället för bredvid.

  • Det går att radera en bild utan att använda händerna (om man nu skulle råka ha dessa i ett par varma tjocka vantar), man använder antingen 1. näsan eller 2. ena framtanden för att trycka in knappen på kameran.

  • Det är väldigt osmart att envisas med att Inte sätta på sig långkallingar samtidigt som man har på sig ett par tunna jeans.

  • Bilderna blir skarpare om man, när man envisats med att fota med längra slutartider, faktiskt Panorerar!

  • Man får mycket motion som fotograf och man lär sig att hålla flera bollar (läs hästar) i luften samtidigt.


Årets nästförsta semla!

Postat den 2010-02-18 · 0 kommentarer
Årets nästförsta semla måste dokumenteras och kladdas lite med innan den äts upp. Så är det bara. Semlor kan man bara inte äta utan att bli kladdig lite överallt, det är lite utav en oskriven regel.

ellinor bergman

Porträtt

Postat den 2010-02-17 · 0 kommentarer
Plåtade lite porträtt häromdagen som inte bara var på mig! Känns lite kul att faktiskt stå bakom kameran och ha bättre koll på komposition, exponering och ljuset istället för att få chansa lite när man fotar sig själv. Det fina med digitalt är ju att det är Ok att chansa lite, för det är inte överdrivet jobbigt att radera en dålig bild. Värre är det ju med analogt..

gunilla bergman
Ellinor Bergman  Gunilla Bergman
Och jag lyckades komma med på ett hörn iaf..

Equus Photo

Postat den 2010-02-17 · 0 kommentarer
Nu har jag och Lovisa, efter många månaders och och men fått igång vårat företag och lanserat hemsidan Equus Photo. Kika in vettja! Ser ni några fel med hemsidan är det bara att kontakta någon av oss.
equus photo

Brunett?

Postat den 2010-02-16 · 6 kommentarer
Jag som skulle bli blond! Vad hände? Jo, jag såg ut som en nykläckt kyckling i håret och gult är inte riktigt min färg. (Jag tror inte att gult gör sig på någons huvud). Hur som haver köpte jag en blond färg och det här är resultatet (jag kan ha råkat ha liite mycket färg fram och bak, för det är ljusare på mitten..). Så, Såhär är ser jag ut nu, om man räknar bort morgonruffset som letat sig fram på bilden.


Linnea och Magic Girl

Postat den 2010-02-15 · 1 kommentarer
Åkte till stallet igår och plåtade min kusin och hennes superpigga häst Maggie! Vi hade önskat lite roligare väder (nu var det jämngrått och bara allmänt trisst) men det blev en hel del superhärliga bilder iaf. Så nu har jag suttit och redigerat och mailat över en 100 (av ca 300) bilder. Det tog sin lilla tid, men det är alltid så roligt att titta igenom bilder när man har varit iväg och fotat.

Linnea Karlsson Magic Girl

Avramling + blond

Postat den 2010-02-12 · 2 kommentarer
Sitter här hemma med en mild hjärnskaking och illamående framför TV:n och Lets Dance. Blev avslängd av en häst idag och smällde i huvudet riktigt ordentligt, det tog mig nog en 5 minuter att kunna sätta mig upp. Men upp på hästen skulle jag igen. Så nu sitter jag här hemma rätt rejält trött och trycker i mig bullar i en rasande fart. Något måste man ju ha att trösta sig med.

Blonderade ju håret igår, och här ser ni också resultatet.
Orange? Nej, inte alls!

Blooond

Postat den 2010-02-11 · 1 kommentarer
Sitter här med blekt hår nu. Att bleka ett rödbrunt hår 7 nyanser blir väl sällan bra.. och helt ärligt blev det inte det heller! Men planen är att färga om det i en lite mörkare nyans så att det gul/oranga/rosa försvinner. Jag var så otroligt trött på att behöva färga om mitt rödbruna hår när utväxten började dyka upp. Så jag tänkte försöka få tillbaka min naturliga blonda nyans och försöka hålla mig borta från färgning. Vi får väl se hur det går!


motljus
En till motljusbild.

Motljus

Postat den 2010-02-11 · 0 kommentarer
Får lite fotoryck ibland när jag ser ett foto jag inspireras av eller får en idé, men utan villig modell får man ta vad man har: sig själv! Motljus kan bli riktigt, riktigt snyggt, det gäller bara att få till det..
Såg för övrigt 2012 idag, världens mest irriterande film..

Almare Stäket

Postat den 2010-02-10 · 0 kommentarer
Det blev en heldag i stallet igår, det var från början tänkt att jag bara skulle ta in Pompe så att hovslagaren kunde sko honom, men det slutade med att jag tog hand om och red två hästar + en fodring. Snacka om att man var slutkörd när man kom hem sen! Jag är inte van vid såhär mycket frisk luft och motion.

Linus


En viss Pompe vill inte stå still på gången.. ;)

Mathias Bergman

Postat den 2010-02-07 · 2 kommentarer
Det var inte populärt att tvinga brorsan att stå modell ute i kylan. Jag tyckte dessutom att han skulle ta av sig jackan, men någon måtta på eländet fick det vara! Fick iaf några bilder innan Matte började min sin dryga min på bild.


Jag + Gardin + Motljus

Postat den 2010-02-04 · 0 kommentarer
Slängde upp kameran på stativet och tog fram fjärrutlösaren + reflexskärmen och plåtade en liten stund innan jag drog till stallet. Och det här blev resultatet, två väldigt överexponerade bilder som jag personligen blev rätt nöjd med!
ellinor bergman

Pantomim II

Postat den 2010-02-02 · 1 kommentarer
Slänger upp lite fler bilder här på bloggen. Blev faktiskt rätt så nöjd med både sminkning och bilderna, och är riktigt taggad på att gör lite andra roliga teatraliska plåtningar. Gäller bara att komma på nå bra!

Sminkade av och plåtade några vanliga självporträtt.

Pantomim

Postat den 2010-02-01 · 2 kommentarer
Har velat testa den här idéen ett bra tag nu och såg några bilder på nätet som jag blev inspirerad av. Så med några kilo smink (som för övrigt tog ett tag att få bort!), reflexskärm och självutlösare blev det här resultatet.