Ellinor Bergman

Tjugoåring. Fotograf. Äventyrare.
Driver ett eget fotoföretag och jobbar deltid i butik samtidigt som jag drömmer mig bort till fjärran länder och funderar på vad jag vill göra här i livet. Här på bloggen delar jag med mig av vardagsbetraktelser och bilder från mina plåtningar.

Länktips
laurel & quist · Ben Trovato · Leo Green · Alicia Swedenborg · Annika Svenmarck · Elin Ivemo ·

Fruntimmersveckan

Postat den 2011-01-31 · 1 kommentarer
Igår åkte pappa och Mathias till Thailand så nu har Mr. Rochester flyttat in här hos mamma och mig istället. Det är alltid lika spännande att se om han får sin Jane Eyre tillslut - trots att man mycket väl vet slutet på filmen! Igår hade jag sådan flyt att mamma plockade upp mig i Uppsala på väg hem från Arlanda och vi åkte direkt IKEA och åt en inte allt för god lunch. Fisljummet och klent kryddat. Efter IKEAbesöket hamnade vi på Växhus, eller Plantagen som det nu heter, och jag kom hem med en blomma som med all säkerhet kommer vara död om en vecka. Lagom tills herrarna kommer hem med andra ord.


Uppsala

Postat den 2011-01-30 · 1 kommentarer
Den här fina helgen har spenderats med Camilla och den (det vill säga helgen) har bestått av frosseri på hög nivå, sovmorgon, ansiktsbehandling, gott vin och utgång. Det är inte helt illa när ens kompis är diplomerad hudterapeut och kan ge en ansiktsbehandling. Jag har nu fått stränga förmaningar om att inte klämma finnar! Och jag måste absolut börja smörja in mig i ansiktet. Och tvål är big no no! Efter ansiktsbehandlingen så blev jag supersnyggt sminkad (inte nog med att hon är hudterapeut och är även en jävel på att sminka) och så välsminkad som jag var den kvällen har jag nog aldrig varit tidigare. Märk också mina vackra och välformade ögonbryn som Camilla noppade och färgad, inte illa pinkat va?


WIP

Postat den 2011-01-28 · 3 kommentarer
Har suttit och tittat på en drös med retuschguider och blev riktigt inspirerad. Det är ju så ballt om man verkligen kan retuschera bilder på ett bra sätt. Det blev de här två bilderna från när vi var i studion för flera veckor sedan som blev försökskaniner. Jag håller fortfarande på med bilderna men tänkt att det kunde vara kul att visa, och jag tar gärna emot tips på förbättringar! ;) Någon som är bra på retuschering?

FÖRE                                                                        EFTER

Skräck

Postat den 2011-01-27 · 1 kommentarer

I plugget hade vi som uppgift att plåta 3-5 olika bilder som förmedlade skräck på något vis. Själv hade jag inspiration alls och sköt upp det mer än vad jag borde ha gjort. Resultatet blev att jag till den sista bilden helt enkelt riggade kameran på stativet och använde mig själv som modell för att sedan lattja runt lite i Photoshop.
Och det här är resultat. Skräck? Nja, kanske inte så mycket.

Det var en gång..

Postat den 2011-01-25 · 0 kommentarer

"Det var en gång..", så löd onsdagens snabbuppgift i skolan. Med tre bilder skulle vi helt enkelt berätta en historia. Jag, Maral och Emily hade en del inte så bra idéer, när vi väl hade några idéer det vill säga. Första bilden vete sjutton vad vi hade för tanke bakom, men jag tror att vi skulle plåta Love in an elevator (ja, jag vet - vi hade idétorka!). De två andra bilderna är bild 2 samt 3 ur bildserien som vi tillslut valde.

Ny frippa!

Postat den 2011-01-23 · 1 kommentarer


Såhär ser jag ut nuförtiden. Tröttnade nå förfärligt på mitt långa hår (långt som i nedanför hakan) och gick lite spontant till frisören som klippte det nästan lite väl kort. Problemet med med att vara jag är att jag har tiotusen virvlar i håret vilket gör att jag kan göra en rätt snygg imitation av Stig Helmer med tofsen som står rakt upp bak på huvudet.

Jonathan

Postat den 2011-01-18 · 1 kommentarer

Tilly + London

Postat den 2011-01-16 · 3 kommentarer

Jag kan inte säga annat än att jag verkligen gillar nya gluggen! Jag släpade mig den motvillige fotomodellen på en promenad och passade på att plåta lite, bortsett från att Tilly ser djupt deprimerad ut är jag rätt nöjd med bilderna och vad objektivet presterar.

Och för att hoppa från en sak till en helt annan så gjorde jag en såndär spontan typiskt ellinor-grej. Häromdagen kom jag på att jag skulle vilja åka till London i vår. Bara en weekend sådär, men jag älskar ju London och har folk jag känner som bor där som det vore trevligt att hälsa på. Bara för skojs skull surfade jag på flygbiljetter till London och hittade ett par billiga med SAS för drygt 1000kr t/r. Vilt påhejad av min käre far råkade jag trycka på knappen "köp". (Som för övrigt är densamme som övertalade mig att skaffa tatuering). Så 6:e till 11 April blir den London för hela slanten!

Trafalgar Sq. Maj 2010.

SF Jets

Postat den 2011-01-11 · 0 kommentarer

Fick igår chansen att teste mitt nya objektiv på riktigt, och jag kan inte säga annat än att jag är nöjd! Jonathan (längst ner till vänster) skulle plåta SF Jets tröjor till deras hemsida och jag skulle hjälpa till lite. Men det slutade med att jag nog faktiskt plåtade hälften av bilderna. De slutgiltiga bilderna kommer att vara i färg och inte lika beskurna, men hade jag fått välja hade jag haft svartvitt.. ;)

Tamron SP AF 28-75/2.8 XR Di LD Aspherical Macro

Postat den 2011-01-09 · 1 kommentarer
Så heter mitt nya objektiv som har slunkit ner i min kameraväska. Först var jag ute efter ett Tamron 17-50/2.8, men i och med att den inte funkar till fullformat (och jag vill ju snart uppgradera mig) så fick jag tänka om. Jag sålde mitt Nikkor Af-s 18-135/3.5-5.6 och köpte istället det här, så nu finns det enbart ljusstarka gluggar hemma hos mig. Det känns rätt fint, fint som snus faktiskt. Har inte hunnit testa den så mycket ännu, fick hem den i fredags och har efter det jobbat fram till nu. Men i morgon ska det bli intressant att se vad den går för! De här bilderna nedan är för övrigt plåtade med objektivet; jag tog några klick medan Matte busade upp Tilly.


Stäket

Postat den 2011-01-07 · 4 kommentarer
För första gången på tre hela månader var jag i stallet. Och jag kom snabbt ihåg varför jag inte vill ha häst i Sverige - fy fan vad kallt det är! Inte nog med att kinderna blir alldeles vita och fingrarna ser ut som ett par deformerade russin så är det så halt att jag nästan känner det nödvändigt i att investera i ett par broddar. Det eller byta till ett par bättre skor.. Jag kanske byter skor helt enkelt.

I stallet var vi, min kära mamma och jag, för att tömköra min kusins pålle Maggie. Mamma skötte tömkörningen och jag dokumenteringen, bättre än så kan det inte bli!

Har även fått lite tillökning i kameraväskan, så nu är den full, full, full!