Ellinor Bergman

Tjugoåring. Fotograf. Äventyrare.
Driver ett eget fotoföretag och jobbar deltid i butik samtidigt som jag drömmer mig bort till fjärran länder och funderar på vad jag vill göra här i livet. Här på bloggen delar jag med mig av vardagsbetraktelser och bilder från mina plåtningar.

Länktips
laurel & quist · Ben Trovato · Leo Green · Alicia Swedenborg · Annika Svenmarck · Elin Ivemo ·

Inte alltid som man tänkt sig

Postat den 2010-08-30 · 0 kommentarer
Jag hatar när man kan få till bilder så jäkla bra en dag, och nästa gång man ska plåta går det käpprätt åt helvete (Läs: Det blev kanske inte riktigt som man tänkt sig). Bilderna jag tog härom dagen på mig själv blev jag faktiskt rätt nöjd med, ljuset låg bra och bakgrunden (som bestod av ett vitt lakarn) hängde perfekt. Nu när jag hade fått i uppdrag att plåta pappa och hans kollega Kjelle till deras företagshemsida ville det inte riktigt stämma för mig, blixten gav konstiga reflektioner, bakgrunden ramlade ner (alternativt täckte inte hela bilden) och jag hade bara noll inspiration, jag blev helt enkelt inte nöjd alls. Men jag har faktiskt lärt mig i efterhand att tycka om bilder lite, det blev inte som jag tänkt mig, men det blev inte illa.

Det här är min testmodell, min coola bror!


Herrarna bakom Signia Vvs & Drift:
Stockholm Ink Bash

Postat den 2010-08-29 · 2 kommentarer
I fredags var jag, far och min kära bror på Ink Bash, tatueringsmässan. Men den var en stor jävla besvikelse med porriga underkläder, en väldigt smaklös eldshow och massa människor som alla är så unika - precis som alla andra. Vi tre kände att vi inte riktigt passade in, eller för att uttrycka det som pappa: Som att kasta in en Kurd i Djursholm.


Trots att mässan var en besvikelse fick man iaf se en hel del intressanta och rätt fula tatueringar, samt en hel drös med helcoola mönster och bilder.

Blixt

Postat den 2010-08-26 · 0 kommentarer
Har skaffat mig en blixt! Jag förstod mig inte alls på den i början och alla funktioner var rena rama grekiskan. Men tack vare lite blixtskolor på internet samt bruksanvisningen känner mig inte lika lost. Jag blev t.o.m. nästan nöjd med bilderna! Vilket jag absolut inte blev i början med blixten. För den som undrar är det en Nikon SB-900.

Min modell idag blev min högst ovillige hund Tilly som enbart gick med på att posa om hon fick grillkorv.

Vä bild: Extern blixt som lyser upp bakgrunden. Hö bild: Externa blixten bakom Tilly riktad mot henne.


När korven var slut var jag fortfarande sugen på att testa mig fram så jag tog lite självporträtt istället. Jag har f.ö. även färgat mitt hår blåsvart men det syns inge vidare bra på dom här bilderna.

På vänster bild lyser blixten upp bakgrunden, och kinden på hö bild (med reflexskärm som stutsar tillbaka ljuset på andra sidan).

Samuel i Humlegården

Postat den 2010-08-25 · 1 kommentarer
Samuel och jag vi kan konsten att bara strosa runt i stan och göra ingenting samtidigt som vi har hur trevligt som helst. Och eftersom jag älskar att fotografera och Samuel älskar att posa brukar det alltid bli en del bilder när vi träffas, som de här från Humlegården.


24 Augusti 2010

Postat den 2010-08-24 · 0 kommentarer
Nu ser bloggen lite annorlunda ut; jag var väl aldrig riktigt nöjd med hur den såg ut förut och det här känns mycket mer Jag! För att fira lite lägger jag upp en bild som jag nästan hade glömt bort att jag hade: en galoppbild från Täby Galopp den 6/12-09. Det ligger mycket lidande bakom den här bilden och jag kan än idag minnas hur man var tvungen att bryta loss de stelfrusna fingrarna från kameran. Jag skojar inte när jag säger att jag hade problem att skriva i flera dagar efter det. Det var även den dagen jag lyckades elda upp min kameraväska. Okej, jag brände ett litet hål i den. Same, same.

Just nu sitter jag här med en förkylning som inte vill ge sig. För 4 dagar sedan trodde jag att jag var på bättringsvägen. Tji fick jag. Nu har den helt enkelt bara övergått från smärta i halsen samt feber till värre smärta i halsen och helveteshosta.


EFG Bank Scandinavian Polo Open

Postat den 2010-08-22 · 1 kommentarer
Hästpolo är helt klart en klass för sig. Nog finns det pengar att vinna inom hästsporten men att någon idag skulle koppla ihop hästar med finkläder känns rätt avlägset. Hästsporten är helt klart slitsam och man väljer gärna bort pumpsen för att par gummistövlar när man ska till stallet. Inom hästpolo existerar inte ordet gummistövlar, inte heller jeans, t-tröjor eller gympaskor är vanligt förekommande. Istället dominerar höga kilklackar, vackra klänningar och breda hattar. Kommer man i ett par avklippta jeansshorts, ett knallgult billigt linne och ett hår, som inte är helt olikt Ronja Rövardotters, känner man sig minst sagt lite malplacerad. Trots det är det en riktigt häftig sport att titta på, dock inte helt lätt att hänga med i.En liten sammanfattning av hästpolo, för den intresserade:
  • Planen är ca 10ggr större än 1 fotbollsplan.
  • Ryttarna har en klubba (liknande den i krocket) och ska träffa en boll som är 8cm i diameter i full fart.
  • Varje match delas in i 4, 6 eller 8 chukkers (perioder) som är 7 - 7,5 min långa.
  • Spelet påminner lite om fotboll och lagen måste få in bollen i mål, det lag som har mest poäng efter alla chukkers vinner.
  • Varje spelare börjar med ett handikapp på -2, och det finns bara 10 spelare i världen som har nått det högsta vilket är +10.


Linnea och Maggie

Postat den 2010-08-18 · 1 kommentarer
En gång varje årstid har jag plåtat min kusin Linnea och hennes häst Maggie (Magic Girl), och nu har vi tillslut fått ihop alla fyra årstiderna! Här, mina damer och herrar, ser ni årstiden Sommar!


Jenny Hill

Postat den 2010-08-17 · 0 kommentarer
Jenny Hill på Muskö är ett av mina favoritställen. Min gammelmorfar bor där och det är oftast där midsommar firas, i lördags fyllde min mormors syster 65 och då vankades det såklart fest där.

I vår släkt kan vi minsann roa oss!

Jag tränar på mina poser, och min kusin är mästerfotografen.

Midnattsloppet

Postat den 2010-08-16 · 0 kommentarer
Båda bilderna plåtade med en väldigt halvdan kompaktkamera. Borde, borde, borde ha tagit med mig systemkameran med ett ljusstarkt objektiv. Fast det är väl egentligen inte rörelseoskärpan jag vill få bort, utan det är kompaktkamerans förmåga att totalt döda kvalitén i bilderna.


Stockholm Equestrian Games

Postat den 2010-08-15 · 0 kommentarer
Jag och Lovisa jobbade på Stockholm Equestrian Games som fotograf. Det var 4 långa dagar med helt klart varierande väder; värst var lördagen med spöregn från klockan 10.


Öland

Postat den 2010-08-11 · 2 kommentarer
Spenderade flera dagar på Öland med familjen för att hälsa på lite släkt. Hade helt klart önskat mig mer sol och mindre blåst, men trevligt som tusan var det! Jag lyckades bli övertalad att ta ett dopp i 15 grader varmt (kallt!) vatten och smakade min första kroppkaka (aldrig mer).


Fröken Dracula

Postat den 2010-08-10 · 6 kommentarer

Såhär ser jag ut nu för tiden! Eller ja, det är ju egentligen en rätt gammal bild som blivit lite "pimpad". Tanken jag hade i huvudet var hela tiden var väl Dracula. Men om den nu i efterhand känns så inspirerad från den filmen vete sjutton. Jag kanske borde hålla mig till foto istället.. ;)

Skansen

Postat den 2010-08-02 · 0 kommentarer
Morfar och jag, vi har en liten tradition. Varje år besöker vi Skansen. Vi äter lunch, kollar på djuren och äter kringlor. Varje år kommer jag hem med liknande bilder från förra året: den traditionella stubbilden, dalahästarna, mjölkpallen och de gamla gårdarna. Allt är sig likt, förutom människorna på bilderna som lyckas bli äldre för varje år.