Ellinor Bergman

Tjugoåring. Fotograf. Äventyrare.
Driver ett eget fotoföretag och jobbar deltid i butik samtidigt som jag drömmer mig bort till fjärran länder och funderar på vad jag vill göra här i livet. Här på bloggen delar jag med mig av vardagsbetraktelser och bilder från mina plåtningar.

Länktips
laurel & quist · Ben Trovato · Leo Green · Alicia Swedenborg · Annika Svenmarck · Elin Ivemo ·

Ridning

Postat den 2010-01-30 · 0 kommentarer
Åkte till stallet och red för första gången på ett bra tag nu. Jag lyckades övertala mamma att plåta mig lite när jag och Pompe joggade runt lite på ängen, alltid lika kul med lite bilder! Det var svinkallt och jag kommer a l d r i g någonsin att rida i tunna ridstövlar i -15. Smärtan i mina fötter går inte att beskriva.


Tömkörning i ett mörkt ridhus

Postat den 2010-01-28 · 2 kommentarer
Mamma skulle tömköra Pompe och jag försitter aldrig ett tillfälle till att både få fota, köra bil och vara i stallet, så jag hängde med. Men det är helt otroligt vad lilla ridhuset är mörkt! Med ett ISO på 6400 och bländare på 2.8 fick jag ändå bara slutartider på 1/20 - 1/50. Nehej, det är sista gången jag försöker få till några bra bilder där inne.

Pompe (e. ferro u. duko) tömkörs.

Lunch på stan

Postat den 2010-01-27 · 2 kommentarer
Mötte upp och lunchade med Antonia idag, vi hamnade i Kungshallen där de serverar årtiondets godaste Calzone. Självklart hann snöovädret komma igång ordentligt när vi hade ätit färdigt och jag blev övertalad att hänga med till Antonias otroligt tråkiga jobb. Jag skulle aldrig klara av att sitta vid en dator vid ett skrivbord och svara på mail hela dagarna.
Det var min dag det. Hur var eran?Just me

Postat den 2010-01-26 · 1 kommentarer
Körde Gillinge (halkbana) igår, det var nog bland det roligaste jag gjort på länge! Att få nita i 50 på hal is, hänga i en upp- och nedvänd bil och krocka i 7km/h är saker man inte gör varje dag direkt. Hade gärna spenderat mer än bara 4 timmar där.

Fler bilder från Hanna-plåtningen

Postat den 2010-01-25 · 0 kommentarer
Här kommer några fler bilder från den oerhört kyliga plåtningen med Hanna igår. Tack igen för att jag fick låna dig som modell!


Hanna Lingman

Postat den 2010-01-24 · 0 kommentarer
Hanna var hemma från London över helgen så jag passade på att sno henne i 2 timmar för att plåta vid Lövsta. Det var svinkallt och stackars Hanna fick lida för konsten i enbart en tunn klänning! Men själv är jag väldigt nöjd med bilderna och jag hoppas Hanna också är det. Här kommer två av alla 310 bilderna.


Språkresa -06

Postat den 2010-01-22 · 4 kommentarer
Grävde runt bland gamla filer på externa hårddisken och hittade mappen med bilder från min spåkresa på Jersey 2006. I språkresan ingick även 2 dagar i Paris, och det är där dom här bilderna är fotograferade.
Utsikt från Eiffeltornet


Fotografering i Gamla Stan

Postat den 2010-01-21 · 1 kommentarer
Tänkte ta och visa två bilder från en plåtning i början av januari med två kompisar, Samuel och Róisín. Det var säkert en av de kallaste dagarna på det nya året, och jag + mina stackars modeller frös fingrarna och tår av oss. Trots det hade i varje fall jag otroligt kul, och en kopp choklad rådde senare bot på isbitarna till lemmar. Det var en de första gångerna jag hade en fotografering lite mer "på riktigt", och jag är riktigt sporrad att fotografera fler porträtt nu!


Självporträtt

Postat den 2010-01-21 · 1 kommentarer
Jag har alltid haft problem med det där med ljussättning, det ser alltid konstigt och platt ut, vilket självklart slutar med att jag sitter och redigerar sönder bilderna i efterhand istället. Dom här bilderna vet jag inte riktigt om jag blev nöjd med, dom är helt klart bättre än många andra och med tanke på att jag enbart använt mig av ljuset från ett fönster och ett lakarn till bakgrund, så kan jag väl inte klaga allt för mycket!


Road To Repent @ Klubben, Fryshuset

Postat den 2010-01-19 · 1 kommentarer
Bandet Road To Repent, med Viktor som trummis, spelade på Fryshuset och jag och några kompisar var där för att hejja på. Självklart hade jag ingen tanke på att ta med systemkameran, utan de här bilderna är fotade med en rätt krass kompaktkamera där möjligheten till att ställa in slutar och bländare är lika med 0.


Analogt

Postat den 2010-01-19 · 2 kommentarer
Tog mig i kragen för några veckor sedan och skickade iväg tre gamla rullar jag hade hemma, fotade för 1-3 år sedan. Har fått hem bilderna nu, men det var en hel del skit. Mycket sikta och tryck-bilder. Jag tror jag ska köpa mig några nya rullar och försöka igen, jag har ju utvecklats en hel del inom fotografering sen dess.


Arbetslös och galen

Postat den 2010-01-18 · 0 kommentarer
Är man arbetslös som jag så får man ibland lite långtråkigt på dagarna, och då kan det se ut såhär.

18 Januari

Postat den 2010-01-18 · 0 kommentarer
Det slutade med att jag trillade dit jag med, i bloggträsket. Men jag är mer för bilder än för text, så det här kommer helt enkelt att vara lite av en fotoblogg. En fotoblogg som jag har mest för min skull, för att den kan vara kul och lite som ett komplement till min hemsida just nu, eftersom jag är på G med företag med Lovisa Lagerquist och därför väntat med att ordna till portfolion ordentligt. Den är även till för att sporra mig att fotografera mer, att hitta nya vinklar och kompositioner.