Ellinor Bergman

Tjugoåring. Fotograf. Äventyrare.
Driver ett eget fotoföretag och jobbar deltid i butik samtidigt som jag drömmer mig bort till fjärran länder och funderar på vad jag vill göra här i livet. Här på bloggen delar jag med mig av vardagsbetraktelser och bilder från mina plåtningar.

Länktips
laurel & quist · Ben Trovato · Leo Green · Alicia Swedenborg · Annika Svenmarck · Elin Ivemo ·

England Juni 2011

Postat den 2011-06-28 · 3 kommentarer
Jag gillar ju som bekant att besöka den fantastiska staden London, så det var kanske inte till allas stora förvåning att jag åkte dit igen. Den här gången for jag med min kära mor, min moster samt min kusin. Tre nätter spenderade vi i London med en massa, massa shopping. Dessvärre var inte vädret på vår sida, men vem behöver solsken när man ändå bor i varuhusen? De resterande dagarna körde vi en road trip med en silvrig liten Golf som tog oss upp till Newmarket, för att titta på galopp; ner till Salisbury, för att vara allmänt turistiga och se Stonehenge; vidare till South Hampton för att käka lunch och genom New Forest för att hälsa på vilda hästar. En knapp vecka senare landade vi trötta men glada på Arlandas flygplats.

Newmarket
Newmarket
Newmarket
Newmarket
Newmarket
Stonehenge
New forest

D700

Postat den 2011-06-27 · 2 kommentarer
Nu har jag blivit med ny kamera igen. Efter att ha gått och suktat efter Nikon D700 i drygt två år kände jag att det var dags att införskaffa en! Ska plåta min kompis bröllop på lördag så det känns rätt fint att ha ett proffskamerahus - i fullformat - tills dess. Och är det någon som är intresserad utav att köpa en D90 är det bara att tjoa till!
Jag var ju inte sämre än att jag var ute testkörde kameran idag. So far so good!


Maliq

Postat den 2011-06-26 · 0 kommentarer
Plåtade Malick (aka Maliq), innan jag åkte till London, för bilder till hans skivomslag, samt affisch. Här är några av mina favoriter!


Untitled

Postat den 2011-06-15 · 1 kommentarer
Jonas Hagy Tomas Forselius
Jonas Hagy

Igår var det foto för hela slanten och jag klagar absolut inte; jag trivs fint när jag får plåta mycket. Först hjälpte jag en kille ta bilder till hans skivomslag och på eftermiddagen var jag iväg med grabbarna grus igen och tvingade ner dem i vattnet - med smink! Tänk att man har två så villiga modeller va?

Nu sticker jag iväg till London - igen - och blir borta en knapp vecka!

Jonas

Postat den 2011-06-14 · 1 kommentarer
Jonas Hagy
Jonas Hagy

Lite fler bilder från plåtningen förra söndagen! Idag blir det ännu mer bilder: ska plåta, plåta, plåta hela dagen.

Skansen år 2011

Postat den 2011-06-14 · 1 kommentarer
Morfar och jag har som tradition att gå på Skansen varje år och kika på djur, äta bullar och köpa karameller. Det är något som man aldrig tröttnar på!

rolf jansson
älg skansen
ellinor bergman

Stadspromenad i det gröna

Postat den 2011-06-12 · 0 kommentarer
Samuel och jag tog en av våra trevliga stadspromenader och hamnade på söder och Vitabergsparken. Lunchen, som bestod av pannkakor och sylt, förtärdes i gräset under ett träd. Brännan har vi, åtminstone jag, bättrat på rätt fint och jag har nu en aningens mer mörkvit nyans. Som vanligt blev det en del bilder, men det är alltid lika trevligt!

samuel skoglund
samuel skoglund

Tomas

Postat den 2011-06-11 · 0 kommentarer
Tomas Forselius

4 bilder på Tomas från plåtningen i söndags. Enjoy! Själv åker jag till Uppsala om exakt 87 minuter och kommer hem.. tjaa.. nån gång.

Strömsholm -11

Postat den 2011-06-09 · 0 kommentarer
Åkte till Strömsholm och kom hem med cirkus 130 bilder och tidernas läckraste bränna på ryggen!

strömsholm
strömsholm
strömsholm

Nya hemsidan uppe

Postat den 2011-06-08 · 0 kommentarer
Efter mycket blod, svett och tårar (okej, mest tårar.. och ett litet paper cut i ena fingret) ligger nu äntligen nya hemsidan uppe. Det tog mig månader att komma på hur jag faktiskt ville ha det, sedan tog det bara drygt en dag att faktiskt bygga den också. Nöjd är jag hur som haver! Besök www.ellinorbergman.se vettja!


Grabbarna grus

Postat den 2011-06-07 · 0 kommentarer
Hade förmånen att plåta två hunkar höromdagen som, inser jag nu när jag kikar igenom bilderna, var rätt snabba på att spänna upp skjortorna. Jonas fastnade på bild ännu en gång och den här gången fick vi sällskap av hans polare Tomas. Trevligt värre! Drygt 900 bilder lyckades jag skrapa ihop, och det måste man väl ändå påstå är rätt Ok! Location var mälaröarna! Vi körde runt och hamnade borta vid Stenhamra och vid en insjö och höga klippor; rätt okej utsikt må jag säga! Jag älskar att vara på höga höjder, men jag vill gärna vara väldigt säker på att jag inte ska ramla ner, så mitt hjärta dunkade på i 180 under den lilla klättringen upp mot toppen. Men det var helt klart värt det. Vi avslutade dagen med att kolla på när Jonas klättrade upp för en vägg på en gammal borg. Tack för en trevlig dag!

Idag har jag suttit från morgon till kväll med nya hemsidan. Småpauser med läsning ute på baksidan i solen har det givetvis blivit, men förutom det har jag suttit med rumpan på datastolen, halvt framåtböjd och tänkt koder hela dagen. Tack och lov för att man har semester i två veckor!

Tomas Forselius Jonas Hagy
Ellinor Bergman
Tomas Forselius Jonas Hagy
Tomas Forselius Jonas Hagy
Tomas Forselius Jonas Hagy
Tomas Forselius Jonas Hagy
Tomas Forselius Jonas Hagy
Jonas Hagy

Jonas II

Postat den 2011-06-02 · 0 kommentarer
Snart, snart, snart kommer nya hemsidan upp med en ordentlig uppdatering i portfolion! Jag har - kors i taket - lyckats komma fram med en hemsida som jag faktiskt gillar. Än så länge. Mitt humör svänger lika mycket som en berg- och dalbana så jag kommer väl inom kort ha ratat den idéen också!

Så länge bjuder jag på fler bilder på Jonas. Tack för att du ställde upp.. ;)

Jonas Hagy