Ellinor Bergman

Tjugoåring. Fotograf. Äventyrare.
Driver ett eget fotoföretag och jobbar deltid i butik samtidigt som jag drömmer mig bort till fjärran länder och funderar på vad jag vill göra här i livet. Här på bloggen delar jag med mig av vardagsbetraktelser och bilder från mina plåtningar.

Länktips
laurel & quist · Ben Trovato · Leo Green · Alicia Swedenborg · Annika Svenmarck · Elin Ivemo ·

I juletid

Postat den 2010-11-27 · 1 kommentarer
I torsdags var en av de mysigaste dagarna på länge med julmusik, pepparkakor, must, lussebullar, tänd brasa, fallande snö och Camilla på besök. Kan det bli annat än bra?

Att det är första advent imorgon känns lite konstigt, om än väldigt trevligt. Själv ska jag spendera större delen av dagen på jobbet men efter det blir det julmys igen med adventsfika hos bruttan på bilderna: Camilla.

Studio!

Postat den 2010-11-24 · 2 kommentarer
Nu har vi äntligen kommit till studiomomentet i plugget, vilket är görkul! Jag har aldrig jobbat i studio på riktigt förut så det är spännande att utforska alla nya lampor, blixtar, paraplyer och konstiga stativ. Förhoppningsvis kommer vi kunna boka studion även utanför skoltid. Som en uppgift hade vi att ta bilder i två olika ljus, jag och Daniel hade rätt ont om tid så det blev inte så bra som jag hade önskat. Här kommer iallafall tre bilder, och jag hoppas att Daniel inte misstycker.. ;)


Säljes: Nikkor AF-S DX 18-135/3,5-5,6 G ED

Postat den 2010-11-22 · 0 kommentarer
Ska göra mig av med mitt objektiv som tjänat mig bra under flera år (dock sparsamt använt) och exemplaret är i fint skick. Nypriset ligger på ca 3500 och jag vill ha 2000:- för det.
Slå till vettja! ;)
Bild lånad från Nikon.

Företag

Postat den 2010-11-19 · 3 kommentarer
Just nu håller på med att komma på ett bra/häftigt/typiskt jag/inspirerande/annorlunda företagsnamn. Det går väl sådär. Lovisa och jag som har firman Equus Photo ihop har valt att (efter bristande intresse från båda parter) lägga ner firman. Istället ska jag starta en egen firma, som inte är inriktad på hästar (eftersom jag i princip mest plåtar porträtt nuförtiden). Företagsnamn är för jävla svårt egentligen. Man vill ha något som sticker ut, men inte för mycket, det känns ju bra om folk kan uttala och komma ihåg det (vilket var lite problemet med Equus). Jag satt och brainstormade med mig själv igår, och det bästa jag kom fram till var: "Bläääää...". Innovativt och annorlunda! Kanske dock inte gör sig så bra utomlands. Oh well!
Alla tips tas tacksamt emot!


Frost i Spökparken

Gatufoto

Postat den 2010-11-18 · 1 kommentarer
Igår i plugget fick vi en rätt kul uppgift men som jag, som hatar att ta kontakt med folk, tyckte var aningens jobbig. Vi skulle, i par, ragga folk på gatan och plåta dom, på förmiddagen medelålders & trött och på eftermiddagen ung & kaxig. Jag jobbade med Maral (som fick vara testmodell på två bilder) och vi ställde oss först på Drottninggatan och därefter vid Stadsbibilioteket.Kalifornien 2009

Postat den 2010-11-17 · 1 kommentarer
Satt och kikade igenom gamla Kalifornien bilder (det är för övrigt exakt ett år sedan jag var där nu!) i sökandet efter en bra bild när jag bygger om hemsida/blogg. Jag hittade två som jag insåg att jag, konstigt nog, helt struntat i när jag gjorde ett litet urval i fjol.
Snacka om att jag längtar tillbaka.

Venice Beach

En kreativ människas blogg

Postat den 2010-11-16 · 4 kommentarer
Just för tillfället är det här mer än bara en blogg om foto för på senaste tiden har jag mest varit kreativ med penna och papper snarare än med kameran. En karamell till den som faktiskt kan se vem det håller på att bli!


Ett porträtt

Postat den 2010-11-15 · 2 kommentarer
Oj oj vad inspirationen tryter ibland; jag har knappt rört kameran de två senaste veckorna. Jag skyller på vädret. I plugget fick vi en fotouppgift som gick ut på att ta en serie (10) bilder av en kompis som hänger ihop. Det finurliga var att kompisen inte fick vara med på bild. Inte ens ett litet hårstrå. Eftersom min kompis är en tvättäkta datanörd valde jag att använda mig av en röd sladd som går igenom bilderna. Den röda tråden! Här är två bilder, som inte säger speciellt mycket om henne egentligen.


Söder bröder glöder

Postat den 2010-11-03 · 0 kommentarer
Samuel och jag gjorde en av våra traditionella promenader, den här gången valde vi att utforska Söder! Jag plåtade en väldigt villig Samuel och han plåtade i sin tur en kanske inte helt villig Ellinor. Sen tyckte han också att jag skulle försöka se bra ut på kort - vilka krav!