Ellinor Bergman

Tjugoåring. Fotograf. Äventyrare.
Driver ett eget fotoföretag och jobbar deltid i butik samtidigt som jag drömmer mig bort till fjärran länder och funderar på vad jag vill göra här i livet. Här på bloggen delar jag med mig av vardagsbetraktelser och bilder från mina plåtningar.

Länktips
laurel & quist · Ben Trovato · Leo Green · Alicia Swedenborg · Annika Svenmarck · Elin Ivemo ·

Signe Tillisch på äventyr

Postat den 2010-03-29 · 2 kommentarer
Nu när all snö har smält på tomten är det officiellt vår tycker jag! Vi går dessutom på sommartid, April månad närmar sig och vi går helt klart mot varmare tider. Härligt värre. Nyss bokade jag flygbiljetter till London den 17 till 21 April, ska dit för att göra ett intagningsprov till en teaterskola, spännande värre tycker jag!

I eftermiddags fick jag med mig hunden ut en sväng men hon var inte alls lika intresserad som jag var utav att busa lite. Enligt henne var det mycket roligare att utforska all natur som har gömt sig under snön.

Lite bus blev det ändå!

Gamla bilder

Postat den 2010-03-26 · 1 kommentarer
Jag tycker alltid att det är lika kul att kolla igenom gamla bilder, för man inser hur mycket man har utvecklats! Vissa bilder är rentavt pinsamt dåliga, men så ibland snubblar man över vissa som faktiskt inte är så farliga. Som rent utav är rätt bra! Att det mest handlade om tur (jag hade ingen känsla för ljus eller komposition) behöver vi ju inte prata så högt om.

En galopptävling i Thailand är 2007, där männen var i klar majoritet.

Precis som med allt annat kommer man in i vissa perioder när det gäller fotograferandet och redigerandet, här hade jag en period då jag lät mina motiv sticka ut genom att göra bakgrunden s/v.

En annan period jag hade: zoom, zoom och mer zoom!

Jag blev förvånad när jag hittade den här bilden, tänk att jag kunde vara så kreativ!

Några av mina höjdpunkter under mina första fotoår, med systemkameran Canon 350D, nuförtiden skjuter jag med en Nikon D90.

Sightseeing i Gamla stan

Postat den 2010-03-24 · 3 kommentarer
Jag och Samuel träffades och knallade runt i Gamla stan. Vilket alltid är lika trevligt. Vi båda är lika lättroade, för vi kan gå runt i timtals och bara.. gå. Och snacka förstås. Att vi båda är lite smått konstiga hjälper såklart till att det aldrig blir långtråkigt. Har man dessutom med kameran kan det ju inte bli annat väldigt trevligt!

Jag skulle helt klart kunna tänka mig att bo i Gamla stan..

Jag fann ett gammalt fönster!

Mårten Trotsigs gränd, den smalaste gränden i Stockholm.

Rösta på mig!

Postat den 2010-03-23 · 1 kommentarer
Huva vilken regnig och tråkig dag det har varit, och det var inte med humöret på topp som jag drog mig mot stallet. Väl där ville hästen inte in från hagen, såklart, han hade ju hälften av höet kvar. Men Pompe, lockade jag, den som spar han har! Men Pompe verkade inte hålla med för han var om möjligt ännu mer ovillig, men lite godis och ännu mer lock och pock fick jag in honom i stallet och vi hade en trevligt uteritt.

Tänkte visa lite bilder från vår spontana fotografering där jag var punkare, båda bilderna är plåtade av Kalle men redigerade av mig. Observera min snygga tatuering.. ;)


Ni får även hemskt gärna rösta på mig i Emmas tävling där jag är en av nio finalister med bilden nedan!


Sorg

Postat den 2010-03-21 · 0 kommentarer
Att få smink att se sådär lagom snyggt utsmetat ut som att någon har gråtit och inte bara smetat ut det för att man har varit väldigt klantig eller försökt sminka sig fel, är inte det lättaste! Tänkte plåta lite bilder med temat 'Sorg' och jag tror jag stod i åtminstone en kvart och försökte få sminket att se bra ut, det var helt klart det knepigaste med plåtningen. Inte helt bekväm kände jag mig heller att försöka se sorgsen och gråta ut med hunden som åskådare. Hon tittade på mig med stora ögon och undrade vad jag var så ledsen över innan hon hoppade upp i knät och slickade mig i ansiktet.


Saturday night fever!

Postat den 2010-03-20 · 2 kommentarer
Lördag, vilket ofta betyder krogen med polarna! Men som idag betyder trevlig hemmafest (+ möjligtvis krogen) hos en kompis. Jag har försökt mig på något som ska likna uppsatt och som ser rätt hyffsat ut - framifrån! Jag har tror inte det ser lika bra ut bakifrån, men jag har inte vågat kika än.. I skrivandets stund sitter jag i ett par jogginbrallor och har ingen som helst aning om vad jag ska byta ut dom mot, som vanligt. Men något ska man väl hitta på 35 minuter.. ?


Spontanplåtning

Postat den 2010-03-19 · 3 kommentarer
Hade en supertrevlig spontanfotografering med några kompisar i söndags, och det roligaste var att jag fick stå modell för ovanlighetens skull! Vilket var väldigt nyttigt och lärorikt att känna på hur det känns att stå framför kameran och bli regisserad istället för att stå bakom hela tiden.

Behind the scenes

Till vår plåtning körde vi på tre olika stilar, Ettan (aka Emelie B) blev 80-talsskidåkare, Tvåan (aka Emelie E) blev rocker och jag blev något liknande punkare med tjusig tuppkam!

Tvåan som rocker



Vår 80-talsskidåkare!

Ooh bop - Fashion

Postat den 2010-03-18 · 1 kommentarer
Otroligt icke modeintresserade jag har varit på modeshow! Min kompis Emelie går sista året på gymnasiet och de skulle nu visa upp kläderna, de sytt, i en egen modeshow i torsdags. Till min besvikelse spelades inte David Bowies låt Fashion, vilken blunder! Men jag tog självklart tillfället i akt att fotografera. Här är en bild av alla ca 600 jag tog, hope you like it!



Tävlingsbidrag

Postat den 2010-03-16 · 0 kommentarer
Är för första gången med och tävlar! Tävling hittar du här och den arrangeras av www.emmasfoto.com i sammarbete med Tvspelsweb.se där man kan vinna en reflexskärm. Något jag är i starkt behov av!

Modell: Emelie Boberg
Fotograf: Jag

Vilde

Postat den 2010-03-16 · 2 kommentarer
Jag har alltid varit kreativ av mig, ni vet en såndär människa som älskar praktiska ämnen och hatar teoretiska. Som gärna går runt med en kamera om halsen, ett skissblock under armen, med en basker på sned och en dödskalle i handen reciterandes Hamlet. Just nu har helt klart mina andra intressen kommit i skymundan för fotograferingen, men jag kan inte låta bli att planera plåtningar för det är ju, rent ut sagt, så jävla roligt.

Här är två bilder från i lördags när min kompis Antonia och jag hade en liten rolig plåtning, tanken var att vi skulle köra en massa roliga teman och stereotyper. Men vi hann bara med ett: Vilde. Styling, foto och redigering är jag,och modellen Antonia.


Cissi och Joakim

Postat den 2010-03-09 · 2 kommentarer
Har haft ett sjå med att välja ut mina favoriter, men här kommer iaf 3 bilder till som jag är grymt nöjd med. Ser fram emot att göra om det - när det blir varmare!


Cissi

Postat den 2010-03-08 · 3 kommentarer
Hade plåtning med Cissi och Joakim, som är en gammal språkresekompis, igår. Jag hade iaf grymt roligt och det hoppas, och tror, jag att de andra också hade. Vi lyckades tillsammans skrapa ihop ca 600 bilder och det var svårt att välja ut dom bästa (alla blev ju så bra!) som fick genomgå en lätt redigering.
Här är i varje fall en bild som jag tycker är för helt underbart söt.


Jägersro

Postat den 2010-03-05 · 3 kommentarer
Mamma och jag varit ner till Skåne och vänt för att sälja in lite handskar till affärer. Och jag vill aldrig mer sätta mig i en bild igen, än mindre köra. 75 mil ner, 75 mil upp dagen efter. Mamma och jag delade på milen hyffsat så ingen behövde köra hela vägen, vilket var skönt. Mamma klagade på att jag körde lite för snabbt, men jag vet inte vad hon pratar om. 140km/h på en 120-väg är väl bra..?

Passade på att plåta lite vid Jägersro när mamma var inne i affären.

Camilla

Postat den 2010-03-01 · 3 kommentarer
Hade plåtning i fredags med en Camilla som håller till på bloggen camillassommar.blogg.se. Själv var jag otroligt nervös innan, första gången jag plåtar någon som jag inte känner! Men jag tyckte att det gick bra iaf och vi fick ihop drygt 500 bilder. Klapp på axeln till oss båda! Och så får vi inte glömma Anna som var så snäll och assisterade vid plåtningen. Här nedan kommer några av mina favoriter.

Resten av helgen har jag legat totaldeckad pga av en förkylning som bestämde sig för att tillslut blomma ut! Så istället för att faktiskt göra något roligt som att gå på inflyttningsfest hos en kompis låg jag hemma, knarkade näseril och såg på melodifestivalen. Underbart.