Ellinor Bergman

Tjugoåring. Fotograf. Äventyrare.
Driver ett eget fotoföretag och jobbar deltid i butik samtidigt som jag drömmer mig bort till fjärran länder och funderar på vad jag vill göra här i livet. Här på bloggen delar jag med mig av vardagsbetraktelser och bilder från mina plåtningar.

Länktips
laurel & quist · Ben Trovato · Leo Green · Alicia Swedenborg · Annika Svenmarck · Elin Ivemo ·

Rytteriet på Skansen

Postat den 2010-05-20 · 0 kommentarer

Jag har idag kommit underfund med en sak: livet var lättare när man var yngre. Det går inte en dag utan att jag tänker på vad jag ska göra efter sommaren, under sommaren och hur jag ska klara av allt jag vill göra ekonomiskt. Idag pratade jag däremot lite med en kille som inte hade stora ambitioner i sommar. Han var åtta och efter att ha frågat vad han skulle hitta på under hela lovet så svarade han efter lite funderande: "Cykla.".

Det är nästan det som är det bästa med jobbet, att prata med alla barn! Vissa får man igång rätt snabbt, andra behöver man "mjuka upp" lite. En annan pratkvarn idag frågade mig om allt och ingenting, han ville bestämt veta vad fåren hette och på vilket nummer den stora gula hästen bodde på. Inget barn är den andra lik, vilket är rätt roligt.I morgon åker jag till London! So long! Tillbaka den 25:e.
Vi vs. Ogräset 1-0

Postat den 2010-05-18 · 0 kommentarer

Ogräset har erövrat vår tomt och det var nu dags för att slå tillbaka mot alla maskrosor, brännässleliknande växter och oidentifierbara ludna stjälkar. Det är dessutom hårt att vara en fotograf i dessa tider, rätt som det är blir man attackerad av ogräs..

Hund på vift!

Maria Bredberg

Postat den 2010-05-13 · 1 kommentarer
Var iväg och fotade Maria Bredberg eftersom mammas företag Sprightly behövde lite bilder, och såhär blev resultatet:


Kosläpp på Jälla

Postat den 2010-05-10 · 1 kommentarer
Var på kosläpp på Jälla, utanför Uppsala. Det visade sig att det inte bara var vi som var lättroade en lördagförmiddag: halva Uppsala kom för att titta på kossorna. Men vi lyckades knipa en bra plats precis vid staketet och det var med barnsligt nöje vi tittade på när de fick fart i hagen. Men Tilly var, om möjligt, ännu lyckligare för barnen tappade ideligen bullbitar som hon letade upp likt en målsökande robot; det var en fet och lycklig hund som kom hem sen.

Linnea och Magic Girl

Postat den 2010-05-03 · 3 kommentarer
Plåtade Linnea och Maggie igår på ängen idet underbara vårvädret. Linnea och jag har fotograferat en gång varje årstid och nu är det bara sommaren kvar, och den känns inte långt kvar nu!


Valborg

Postat den 2010-05-01 · 1 kommentarer
1 Maj är för mig vår, vare sig det snöar eller är plus 20 grader, så är det vår. Igår var det Valborg och den firades i Uppsala, med resten av Upplands län och alla Uppsalas studenter, och jag är inte lite trött nu. Det värsta jag vet är när någon snarkar när man försöker sova och i natt lät det som ett helt sågverk när jag och två kompisar skulle sova, jag var inte långt ifrån att kasta en kudde i huvudet på honom. Ikväll är det bara myskväll som gäller; bunkra upp med massa godis framför TV:n och se en bra film. Trevlig lördag på er!