Ellinor Bergman

Tjugoåring. Fotograf. Äventyrare.
Driver ett eget fotoföretag och jobbar deltid i butik samtidigt som jag drömmer mig bort till fjärran länder och funderar på vad jag vill göra här i livet. Här på bloggen delar jag med mig av vardagsbetraktelser och bilder från mina plåtningar.

Länktips
laurel & quist · Ben Trovato · Leo Green · Alicia Swedenborg · Annika Svenmarck · Elin Ivemo ·

Me, myself & I

Postat den 2011-02-27 · 1 kommentarer
Eftersom jag älskar att byta frisyr och hårfärg så kunde det var kul att göra ett ett litet kollage av olika jag. Jag började med att gå igenom bilder från 2007 men det kändes som ett evighetsgöra så här får ni istället se 8 olika bilder på mig från Januari 2010 fram till nu. Vad kan jag säga? Jag gillar att variera mig.


Sommar tack!

Postat den 2011-02-23 · 4 kommentarer
Nej nu tycker jag att det här med vinter har pågått länge nog. Jag vill ha sommar. Nu. Eller åtminstone vår.

Fick ett ryck och plåtade lite självporträtt häromdagen när det var så pass fint ljus. Jag har förmodligen sagt det förut men jag älskar att plåta självporträtt. Jag är så dålig på att förklara - om jag ens vet - hur jag vill ha det, så då slipper jag ens försöka.

Ellinor Bergman

Farmor

Postat den 2011-02-22 · 1 kommentarer
Här är min farmor och hon är bäst. Det bara är så.


Antonia II

Postat den 2011-02-20 · 3 kommentarer
Just nu ligger det en snarkande hund bredvid mig i sängen på mitt duntäcke. Hon mår rätt bra kan jag tro. Häromdagen däremot så hade hon inflammation i ryggen och fick hälsa på veterinären. Det var väl ingen hit direkt. Nu är hon ordinerad kortkorta promenader och lite piller varje dag, men förmodligen hade hon bara slagit sig för nu mår hon precis som innan.

Här kommer lite mer bilder på Antonia, och ja: det är ett förstoringsglas, inte en backspegel.

Antonia Cruz Olsson, fotograf ellinor bergman

Linnea

Postat den 2011-02-16 · 1 kommentarer
Här hemma råder Top Gear feber och pappa och jag har suttit bänkade framför TV:n och sett 4 avsnitt. Vem hade kunnat ana att ett bilprogram kunde vara så bra?

När jag var iväg och plåtade Linnea så passade jag även på att ta några simpla porträtt:

Linnea Karlsson

Linnea och Maggie

Postat den 2011-02-15 · 4 kommentarer
Jag vet, jag vet farmor. Jag är dålig på att uppdatera. Men om jag lovar att bättra mig, får jag en rimbobulle då?

Idag har jag suttit precis hela dagen och pluggat, men jag har inte klagat heller för jag tycker att det är rätt intressant - så länge det är praktiskt. Jag studerar nämligen Webbutveckling samt Digital bildbehandling på distans. Samtidigt jobbar jag ju och pluggar foto såklart.

I söndags plåtade jag min kära kusin och hennes piggelin till häst. Vi tyckte att nu måste vi ju passa på när det är så mycket snö och riktigt vinterväder! Sist vi hade planer på plåtning regnade det nämligen hela dagen.


Antonia

Postat den 2011-02-07 · 2 kommentarer
Antonia Cruz Olsson i Vällingby Centrum, Fotograf Ellinor Bergman

Antonia och jag tog en kort sväng, en väldigt väldigt kort sväng, till Vällingby för att plåta lite bilder till en fotouppgift. Det var kallt och jag frös, Tilly frös och Antonia tyckte hon fick för mycket uppmärksamhet av förbipasserande som inte kunde slita blicken från oss. 5-10 minuter och 150 bilder tog det innan vi gav upp och hoppade in i bilen och körde hem igen. Här får ni två vanliga porträtt som jag tog på slutet.


Ur arkivet

Postat den 2011-02-03 · 0 kommentarer
Den här bilden plåtades för exakt 1 år, 2 månader och 3 dagar sen. Det var en kall, men lerig dag i December på Täby Galopp. Det är sådana dagar man önskar att man drack kaffe eller hade ett bärbart element. Eller en liten brasa att ta med. 


Stilleben

Postat den 2011-02-02 · 1 kommentarer
Den här veckans fotouppgift är att plåta ett stilleben i studio, dels med hårt och dels med mjukt ljus. Det blev lite Salvador Dalí-inspirerade bilder av det hela, men sen gillar ju jag också Dalí.