Ellinor Bergman

Tjugoåring. Fotograf. Äventyrare.
Driver ett eget fotoföretag och jobbar deltid i butik samtidigt som jag drömmer mig bort till fjärran länder och funderar på vad jag vill göra här i livet. Här på bloggen delar jag med mig av vardagsbetraktelser och bilder från mina plåtningar.

Länktips
laurel & quist · Ben Trovato · Leo Green · Alicia Swedenborg · Annika Svenmarck · Elin Ivemo ·

Stockholm

Postat den 2010-09-30 · 0 kommentarer
Stockholm är bra vackert ibland, det är bra trevligt att gå runt i gamla stan bland gamla hus och ta en fika på ett café eller strosa Drottninggatan bort mot Odenplan och kika i butiksfönster. Finaste är nog Stockholm ändå i Solnedgång.

I skolan har vi fått en fotouppgift som jag tror kommer bli riktigt rolig att plåta, redan om någon timme ska jag iväg. Jag hoppas att det blir som jag tänkt mig..


Borta bra

Postat den 2010-09-28 · 0 kommentarer
Satt och tittade igenom bilderna från när jag var i London i mittan av maj och insåg att jag längtar tillbaka nå otroligt! Det var några urmysiga dagar jag spenderade där med trevligt sällskap och äventyr på egen hand. Jag ska definitivt flytta dit när jag är klar med min utbildning!

En kväll spenderade jag vid Trafalgar Sq:


The big apple

Postat den 2010-09-23 · 2 kommentarer
Det är väl kanske ett mina mindre lyckade projekt! Idéen var väl god men det blev inte riktigt som jag ville och tålamodet tröt. Det var meningen att det skulle bli en sån där superflashig cool bild med helt vit bakgrund och en färgglad frukt som faller ner i vattnet. Det blev lite annat stuk på bilderna istället.


Stockholm by day

Postat den 2010-09-22 · 0 kommentarer
Fick ett sådant sug efter plugget att vandra runt i stan och plåta lite, så det var precis vad jag gjorde nu på eftermiddagen. Sedan råkade jag visst köpa mig en m össa också för 20kr på rean, inte illa pinkat! Nu är hösten verkligen kommen och jag försökte hitta en halsduk också men den billigaste kostade hela 50kr (huva, vilka priser va?!).

Det är rätt roligt att gå runt inne i stan med en kamera i ett fast grepp och planlöst fota människor, byggnader eller statyer, för man får sannerligen uppmärksamhet från andra när man ligger och kravlar på gatan för att få till ett snyggt perspektiv eller när man försöker svepa lite sådär perfekt med kameran för att få till den där snygga rörelseoskärpan.


Nyklippt!

Postat den 2010-09-21 · 3 kommentarer
Oj oj oj, nu var det pinsamt länge sen jag klippte mig, och mitt hår har på senaste tiden varit en stor risbuske (med ojämn och ful lugg). Så idag tog jag mig i kragen och unnade mig en klippning. Det är inte billigt, så det är egentligen inte så konstigt att det blir lång tid mellan besöken, men ack så välbehövligt det var. Jag bad om att få det kortare i nacken, och kort blev det! Men oj vad nöjd jag blev.


Smoke on the water

Postat den 2010-09-19 · 4 kommentarer
Fick en liten idé att jag skulle trixa lite med rök och belysa med externa blixten. Det var bra mycket svårare än jag trodde och röken blåste ideligen åt fel håll. Bakgrunden, som består av min reflexskärm, blev inte alltid så mörk som jag ville ha den eftersom solen sken in genom fönstren från alla möjliga håll. Men i slutändan blev jag ändå rätt nöjd, det hade kunnat bli bättre men det ha också kunnat bli bra mycket sämre!


Gamla favoriter

Postat den 2010-09-15 · 3 kommentarer
Satt i plugget och jobbade med råfiler när jag hittade de här bilderna på Róisín och Samuel. Det är från min första planerade plåtning någonsin och jag gillar fortfarande flera av bilderna. Just de här två fick sig en ny redigering.


I cut down trees, I skip and jump..

Postat den 2010-09-12 · 1 kommentarer
Vi har köpt tomt. Eller snarare: mina föräldrar har köpt en tomt. Igår var päronen iväg tidigt för att hugga ner björkar. Jag som gillar att sova lite längre kom ut med bilen lite senare, men eftersom jag aldrig varit där tidigare lyckades jag hamna i Kumla istället för Dalby. Lätt hänt om man är jag!
Spaniel på vift

Postat den 2010-09-09 · 7 kommentarer
Det är så kul det här med att plugga foto, har blivit så otroligt taggad och inspirerad. Har några små projekt jag ska försöka genomföra. Det blir nog bra det här!

Tilly och jag var ute på en sväng i höstvädret häromdagen.


6 September 2010

Postat den 2010-09-06 · 0 kommentarer
Idag var det plugg igen, och jag måste bara säga att Folkuniversitetet har Underbara lokaler! Titta bara på fönstret! Hade jag fått bestämma hade jag gärna renoverat hela huset och gjort om det till mitt egna lilla slott.

På vägen hem fastnade lite kvällssol på bilderna.


Retuschering

Postat den 2010-09-04 · 4 kommentarer
Jag har varit sjuk i säkert 3 veckor nu, förkylningarna avlöser varandra och just nu känner jag mig hemskt seg. Så idag satte jag helt enkelt på en film och började pilla med några av de få bilderna jag hade på datorn. Såhär blev resultatet för en av bilderna.


Drottningholm

Postat den 2010-09-03 · 3 kommentarer
Drottningholm idag i regn & rusk och sol & värme. Hemskt konstigt väder.