Ellinor Bergman

Tjugoåring. Fotograf. Äventyrare.
Driver ett eget fotoföretag och jobbar deltid i butik samtidigt som jag drömmer mig bort till fjärran länder och funderar på vad jag vill göra här i livet. Här på bloggen delar jag med mig av vardagsbetraktelser och bilder från mina plåtningar.

Länktips
laurel & quist · Ben Trovato · Leo Green · Alicia Swedenborg · Annika Svenmarck · Elin Ivemo ·

Ute i naturen!

Postat den 2010-04-29 · 0 kommentarer
Här i Stockholm är det underbart väder just nu, lite för underbart för att vara sant. Jag bara väntar på att ett stort snömoln ska komma och förstöra min eftermiddag, men än så länge är det snöfritt vars vi vet! Jag och min olydiga lilla jycke tog en liten sväng i värmen och plåtade lite. Jag hade gärna varit ute längre, men hunden stod vid trappan och bara väntade på att få gå in. Jag trodde hundar gillade att var ute i naturen!


Emelie

Postat den 2010-04-28 · 0 kommentarer
Här har vi självaste designern, Emelie! Helt klart en av de tokigaste människor jag känner.

Nikond D90 + Nikkor 50/1.8
1/800, ISO 250, F1.8


Nikond D90 + Nikkor 50/1.8
1/500, ISO 250, F1.8


Malin II

Postat den 2010-04-28 · 2 kommentarer
Nikond D90 + Nikkor 50/1.8                                         Nikond D90 + Nikkor 50/1.8
1/640, ISO 200, F1.8                                                   1/2000, ISO 320, F1.8

Malin

Postat den 2010-04-27 · 0 kommentarer
Har suttit och försökt välja ut de bästa bilderna ur ca 1400, det är inte det lättaste ska jag säga. Gårdagens väder var inte alls vad vi hopppats på, solen gick i moln lagom tills vi kom ut och det blev snabbt väldigt kallt och tråkigt ljus. Kläderna är sydda utav min kompis Emelie och hon ville ha bilder på dessa att visa upp så mina gamla klasskamrat Malin var shysst och ställde upp som modell!


Plåtning

Postat den 2010-04-27 · 0 kommentarer
Har varit iväg och plåtat hela eftermiddagen, som inte alls var lika varm och skön som förmiddagen! Vi hade hoppats på lite mer sol än det faktiskt var när vi väl kom ut, då hade solen lyckats gömma sig bakom ett tjockt lager moln. Blåste gjorde det också, och inte så lite heller. Jag är inte helt nöjd med min insats idag, jag fick inte alls till det med ljuset på bilderna, men jag kom trots det hem med över 1400 bilder. Så nu har jag en del att titta igenom. Här är en bild från dagen, på tre små modeller som kom simmandes. Fler bilder kommer imorgon!


Grillning

Postat den 2010-04-25 · 0 kommentarer
Dom där första grillningarna känns så mycket sommar, det gör att man, om möjligt, längtar ännu mer till senare varma sommarkvällar och grillningar på stranden! Jag har förmånen att vara född i en familj som överlag gillar att laga mat och pyssla, det betyder att jag får nybakat bröd och goda grillade färsbiffar utan att så mycket som lyfta på ett finger, förutom dukningen. Men jag kan åtminstone ta åt mig äran för potatisen som, om jag får säga det själv - och det tänker jag för det är min blogg - blev riktigt, riktigt god. Finns det något godare än råstekt potatis?


Tilly i vårtider

Postat den 2010-04-25 · 0 kommentarer
Mmmmm, vad det är varmt och skönt ute just nu men jag har absolut inget vettigt att skriva om alls. Något som boostar mitt humör just nu är att jag har slutat på mitt jobb, fått nytt jobb, ska fira Valborg i Uppsala och har en rolig plåtning imorgoon. Jag känner mig rätt på topp just nu. Jag bjuder på dom här bilderna på min stackars ovilliga fotomodell.


Detaljer

Postat den 2010-04-21 · 2 kommentarer

Har redigerat ett par bilder till, från Stäkets dressyrtävlingar, med fokus på detaljer! I övrigt har det hänt ytterst lite idag, och jag känner mig enormt uttråkad. Någon som kan tipsa om bra fotobloggar? Vad läser ni egentligen? Vad jag borde göra är att ta upp körkortsboken och plugga lite teori, men av någon underlig anledning finner jag helt enkelt inte motivationen till det.


Kalla det vad du vill

Postat den 2010-04-21 · 0 kommentarer
Jag har haft på tok för mycket fritid nu på sistone, och då blir det lite sådana här bilder. Jag hade absolut inga tankar i huvudet när jag påbörjade sminkningen men det här blev resultatet, och jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det. Några tankar/funderingar från er? I mitt huvud står det iaf still!


Närbilder

Postat den 2010-04-20 · 0 kommentarer
Har använt mina Close Up filter igen när jag var ute en sväng i trädgården i det härliga solskenet. Shorts- och skinnjackeväder, hur härligt är inte det! Men just nu känner jag att jag har lite av en fototorka, jag kommer inte med så mycket intressant foton, men på söndag har jag en liten plåtning så då lär det komma lite intressanta bilder!

En närbild på min hunds öga, vad tycker ni? Är det för otydligt?


Nytrimmad hund

Postat den 2010-04-19 · 0 kommentarer

Här ser ni en nytrimmad liten skrutthund som inte längre ser ut att vara besläktad med en afghanhund! Nu slipper man skämmas när man går på promenader med henne.. Söt och olydig är hon också, samt även väldigt jobbig när hon får för sig att hon, kl 2, på natten är väldigt kissnödig och absolut måste gå ut.

Just nu har jag lite "ledig tid", skulle farit iväg till London i lördags men den planen gick ju i stöpet, men eftersom jag tagit ledigt från jobbet beslutade jag mig för att utnyttja den tiden till att göra en massa andra jobb som har fått vara lidandes. Jag hade bl.a. en hel drös med mail som jag har börjat gå igenom, samt hemsidor att göra. Och jag är långt ifrån klar. Förhoppningsvis behöver jag inte jobba förns på fredag.

Tävlingsbidrag

Postat den 2010-04-14 · 1 kommentarer
Är med och tävlar här om en reflexskärm med den här bilden.


Dressyresset Pompe

Postat den 2010-04-13 · 0 kommentarer
Det var dressyrtävlingar på hemmaklubben Stäket i söndags och Eva och Pompe var med och tävlade i båda klasserna (och placerade sig också!) så jag var där och filmade - en väldigt skakig - film och plåtade lite i stallet. Såhär såg några av bilderna ut.


Close Up

Postat den 2010-04-07 · 2 kommentarer
Letade fram mina Close Up filter igår när jag plåtade påskliljan och jag passade på att även gå ut en sväng i naturen för att se om jag hittade några intressanta motiv. Som modell fick trädgårdens ena blomma stå tills jag hittade en liten nyckelpiga som kröp runt. Alla bilder är fotograferade med Close up filter +10 och +4.

Nikon D90 + Nikkor 50/1.8
1/60, F4, ISO 320

Nikon D90 + Nikkor 50/1.8
1/160, F4.5, ISO 800

Nikon D90 + Nikkor 50/1.8
1/400, F4.5, ISO 800

Påsklilja

Postat den 2010-04-06 · 2 kommentarer
Nikon D90 + Nikkor 50/1.8 (+ Close up filer +10)
1/100, f.2.8, ISO 400

Jag är lite sen med det med att fotografera påskliljorna, men varför vara som alla andra och göra det innan/på påsken? Jag satsar på att plåta när de redan hunnit vissna. Påsken får mig lite att sakna när man var liten gick runt och tiggde godis med slarvigt målade påskkort. Då var man åtminstone utklädd. De påskkärringar som besökt oss har varken haft påskkort eller utklädnad, och med en enkel ICA-påse att samla ihop dagens fångst i. Jag kände ändå att lite godis måste dela med mig av, så jag tog en god näve ur mitt personliga förråd (vilket inte var speciellt mycket) och kände mig riktigt snäll. Tydligen var jag ensam om den tanken för jag fick några skeptiska blickar och det var inte förns jag ställde ifrån mig min påse, sa 'Glad Påsk' och började stänga dörren som de besviket vände sig om och gick. Nästa år ska jag ha ett påskkort innan jag ger iväg något godis!Vår!

Postat den 2010-04-02 · 8 kommentarer
Här har vi haft en +17 grader i solen och vinterjackan är ett minne blott. Hej varmare tider, korta shorts och heta sommarkvällar! Ikväll grillade vi för första gången i år och snart ska det väl även vara varmt nog att äta utomhus. En liten blomma har letat sig fram på vår tomt, det är stort. Men lite avundsjuk är jag allt på grannens hav av gula blommor. Själv har jag fått jobb också, vilket gör att jag faktiskt har en inkomst, men även hindrar mig från att tillbringa lika mycket tid framför datorn och med att försöka driva en läsvärd blogg.

Glad Påsk på er!