Ellinor Bergman

Tjugoåring. Fotograf. Äventyrare.
Driver ett eget fotoföretag och jobbar deltid i butik samtidigt som jag drömmer mig bort till fjärran länder och funderar på vad jag vill göra här i livet. Här på bloggen delar jag med mig av vardagsbetraktelser och bilder från mina plåtningar.

Länktips
laurel & quist · Ben Trovato · Leo Green · Alicia Swedenborg · Annika Svenmarck · Elin Ivemo ·

Herr Hagy

Postat den 2011-05-31 · 0 kommentarer
Jonas Hagy

Årets första dopp

Postat den 2011-05-27 · 1 kommentarer
Igår tog jag årets första dopp. Ofrivillligt och med kameran i högsta hugg! Jonas och jag var på Långholmen för att plåta lite porträtt på honom när jag, lite oförsiktigt, backar bakåt på en klippa. I nästa sekund ligger jag på mage och glider ner i vattnet med kameran i handen. Jonas var snabbt framme för att rädda kameran undan vattnet när han lika skoningslöst glider ner. Kameran klarade sig så doppet resulterade enbart i uppskrapade knän, armbågar och ett, förmodligen snart, fett blåmärke på höften. Men så mycket har jag inte skrattat på rätt länge.

Jonas Hagy
Jonas lägger ut kläderna på tork. Det var bra tur att han hade med sig flera extra ombyten; det hade inte varit så kul att strutta runt i bara mässingen!

Jonas Hagy

London

Postat den 2011-05-24 · 2 kommentarer
Ett litet hoppkok av bilder från Londonresan!
London
London hade slagit ut rätt ordentligt lagom till att jag kom fram.

London
På Colombia Road Flower Market.

London
Telefonkiosk på Colombia Road.


Pannkaksfrukost och solnedgång i London Fields.


Efter att ha hängt i London Fields, med Hannas kompisar Orrin, Emma, Pete, Bridgette och hunden Emma, gick vi och satte oss på en pub. Jag prövade på jordgubbsöl, vilket smakade som vanlig söt cider. Nej, tacka vet jag riktig torr brittisk cider!

Nina visade sig vara en riktig liten alkoholist, hon välte ideligen våra ölburkar så att hon kunde slicka i sig innehållet.

Boy band! En äkta pojkbandsbild.

Emma

London British Museum
På en av Hannas lediga dagar från jobbet stack vi till British Museum och kikade på gamla mumier, antika skulpturer och en hel del nakna karlar (jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen över att dom var i sten).

London British Museum
London British Museum

Täby Ryttarförening

Postat den 2011-05-23 · 0 kommentarer
Var med Linnea till Täby för att vara groupe/fotograf! Det var riktigt flådiga anläggningar, men kanske inte fullt lika bra arrangerat.


Nostalgi & utveckling

Postat den 2011-05-21 · 1 kommentarer
Satt och letade igenom arkiven, i sökandet efter lite bra portfoliobilder till min hemsida som jag hade tänkt bygga om, och hittade dessa tre bilder. Jag har varit på ytterst få konserter (vilket lätt kan förklaras med att de flesta av mina favoritband antingen är döda eller splittrade eller både och), men att få chansen att plåta en var riktigt, riktigt kul. Jag är inte ett stort fan av Håkan Hellström - inte för att jag har något emot honom eller - men det var riktigt bra drag. Därför är den första bilden här fortfarande en favorit hos mig.

De två andra bilderna är på mina fina före detta klasskamrater; Hanna till vänster (henne borde du känna igen från alla Londonbilder) och Malin till höger. De här bilderna har fått sig en rätt annorlunda redigering jämte mot hur de såg ut från början. Men det är väl det som är roligt med foto och redigering: att se hur man utvecklas.


Näcken

Postat den 2011-05-18 · 0 kommentarer
Samuel Skoglund
Samuel Skoglund
Samuel Skoglund

Pocketful of sunshine

Postat den 2011-05-18 · 4 kommentarer
Sol, sol och mer sol.. Det är bara att tacka och ta emot nu när man är ledig fram till kl 16.30!


Antonia II

Postat den 2011-05-15 · 1 kommentarer
Antonia Cruz Olsson
Antonia Cruz Olsson

Vernissage

Postat den 2011-05-12 · 3 kommentarer
GFU vernissage med tema Direction.

Maral hänger sina bilder.

Emelie kom på besök för att titta på lite fotografier.

Jag med mina alster.

Antonia

Postat den 2011-05-10 · 2 kommentarer
Antonia och jag tog en tripp till Görväln och Järvafältet för att plåta lite.

Antonia Cruz Olsson

Hanna II

Postat den 2011-05-07 · 0 kommentarer
Ligger ute och solar och dricker rabarbercider i ett väldigt varmt Stockholm. Mm, life is good right now. Jag är ledig hela helgen, vilket känns jättekonstigt, så det är bäst man passar på att njuta lite.

Här kommer två bilder till från London på Hanna.

Hanna Lingman
hanna lingman

På äventyr

Postat den 2011-05-06 · 1 kommentarer
Igår hade jag halva dagen ledig, jag började inte jobba förens vid 16.30, så Tilly och jag tog en sväng med bilen bort på Görväln och knallade uppför skidbacken Bruket. Vilket var en rätt ansträngande promenad för någon vars enda träning har bestått i att gå fram och tillbaka den långa kilometern till jobbet. Vi hittade även en hage med tre baggar. "Inträde sker på egen risk" och "Varning för baggar" stod det på skyltarna utanför, men det visade sig vara tre rätt sällskapssjuka får. Efter Görväln åkta vi bort till Järvafältet och hälsade på kossor istället, vi mötte även en ny kompis i form av en gammal gubbe som var lite smådöv och också hade haft Cocker Spaniel. Trevlig var han i alla fall.


Samuel

Postat den 2011-05-03 · 0 kommentarer
För drygt en vecka sedan var jag iväg och plåtade Samuel klockan 5 på morgonen vid området kring Kofsan, för att få lite bra bilder till fototställningen som min lilla klass ska ha. Tanken var att få det där härliga morgonljuset, men tyvärr hade vi solen i ryggen med en klippa som skymde så det blev inte så fantastiskt ljus som jag hoppades.

De här tre bilderna togs på väg hem när vi stannade till en hage full av vitsippor. Så sent som klockan 7 på morgonen.


Borough Market

Postat den 2011-05-02 · 0 kommentarer


Min Londonresa fick sämsta möjliga början med att jag spydde tre gånger i en papperskorg utanför en inredningsbutik på Arlanda. Vad som fick min mage att avvisa min lunch så brutalt är fortfarande ett mysterium, men jag kommer nu för alltid att må illa så fort jag ser qourn, vilket var det absolut sista jag åt. I övrigt hade jag en redigt trevlig resa med bästa tänkbara sällskap. Tack för att jag fick bo hos dig Hanna!